Acılı Çiğköfte

BESİN DEĞERLERİ 100g %RA
Enerji (kj / kcal) 1050 / 251 12
Yağ (g) 13,8 13
Doymuş Yağ (g) 4,2 18
Karbonhidrat (g) 21,7 8
Şekerler (g) 4,5 5
Protein (g) 5 10
Tuz (g) 0,5 8
Uf (g) 5,5  

 Türkiye’nin her yerinde çok sevilen ve çok tüketilen bir ürün olan çiğköftenin içeriğinde bulgur, çeşitli baharatlar, domates ve biber salçası, bitkisel sıvı yağ ve nar ekşisinden oluşmaktadır. El değmeden hazırlanan Çiğköfte, eşliğinde bol yeşillik ile tüketilmesi nedeniyle; beslenme uzmanları tarafından tüketilmesi tavsiye edilen sağlıklı bir besindir. Donuk olarak acılı ve az acılı 2 farklı çeşitte üretilen ve soğuk tüketilen bir besin olan çiğköfte dürüm ya da porsiyon olarak servis edilmektedir.


İÇİNDEKİLER

Bulgur (Buğday Gluteni), Su, Domates Salçası, Bitkisel Yağ (Ayçiçek), İsot ( Kırmızı Biber, Tuz,Bitkisel Yağ), Pulbiber (Kırmızı Biber, Tuz, Bitkisel Yağ), Ketçap [Modifiye Mısır Nişastası, Sirke, Kıvam Verici (Ksantan Gam), Aroma Verici], Nar Aromalı Ekşili Sos [Glikoz Şurubu (Mısır), Nar Suyu Konsantresi %2, Asitlik Düzenleyici (E330), Renklendirici (E150C), Doğala Özdeş Nar Tatlandırıcısı], Tatlı Biber Salçası,), Tuz, Çiğköfte Baharatı (Havuç, Kereviz, Pırasa, Turp, Domates, Kırmızı Kapya Biber), Tuz, Maydanoz, Baharat Karışımı (Tuz, Kurutulmuş Soğan, Kurutulmuş Sarımsak, Tatlı Kırmızı Biber, Karabiber, Kimyon, Kişniş, Yenibahar, Zencefil), Sarımsak


ALERJEN UYARISI

Buğday gluteni içermektedir. İz miktarda kereviz, soya, ceviz, susam içerebilir