BESİN DEĞERLERİ | 100g | %RA |
---|---|---|
Enerji (kj / kcal) | 1050 / 251 | 12 |
Yağ (g) | 13,8 | 13 |
Doymuş Yağ (g) | 4,2 | 18 |
Karbonhidrat (g) | 21,7 | 8 |
Şekerler (g) | 4,5 | 5 |
Protein (g) | 5 | 10 |
Tuz (g) | 0,5 | 8 |
Uf (g) | 5,5 |
Tarihi 1700’lü yıllara kadar uzanan, saray mutfaklarının aranılan lezzetlerinden olan İçli Köfte,Türkiye’nin birçok bölgesinin özel lezzeti arasında yer alır. İnce köftelik bulgur, irmik, un ve baharat karışımlarından oluşan dış hamurunun içine tereyağı, soğan, dana kıyma, susam, ceviz gibi malzemeler doldurularak hazırlanan Etli İçli Köfte, yarı pişmiş bir ürün olarak donuk şekilde satışa sunulmaktadır. Donuk olarak üretilen Etçi İçli Köfte, gerek ana öğün gerekse de atıştırmalık ihtiyacında lezzeti ve pratik sunumuyla öne çıkmaktadır.
Hamur Malzemesi: Su, Bulgur (Buğday Gluteni), İrmik (Buğday Gluteni), Prejelatinize Buğday Unu (Buğday Gluteni), Tuz, Pul Biber.
Dolgu Malzemesi: Dana Kıyma (%11,9), Soğan, Soya, Hayvansal Yağ (Kuyruk Yağı, Kavram Yağı), Bitkisel Yağ (Ayçiçek), Ceviz, Susam, Tereyağı, Baharat Karışımı (Pul Biber, İsot, Tuz, Kurutulmuş Soğan, Tatlı Kırmızı Biber, Karabiber, Kimyon, Kişniş, Yenibahar, Zencefil), Tuz, Kırmızı Pul Biber, Kimyon, Karabiber.
Ürün içeriği kısmında kalın harfler ile belirtilmiştir. İz miktarda kereviz içerebilir