BESİN DEĞERLERİ | 100g | %RA |
---|---|---|
Enerji (kj / kcal) | 1050 / 251 | 12 |
Yağ (g) | 13,8 | 13 |
Doymuş Yağ (g) | 4,2 | 18 |
Karbonhidrat (g) | 21,7 | 8 |
Şekerler (g) | 4,5 | 5 |
Protein (g) | 5 | 10 |
Tuz (g) | 0,5 | 8 |
Uf (g) | 5,5 |
Anavatanı Ortadoğu olan FALAFEL, içerdiği yüksek proteinle dünyanın birçok ülkesinde son yıllarda öne çıkan sağlıklı trend besinler arasına yer alıyor.Ana malzemesi nohut olan Falefel harcında nohutun yanı sıra çeşitli susam, baharat ve sebze çeşitleri kullanılır. Diğer adıyla Nohut Köftesi olarak adlandırılan ve hem porsiyon hem de dürüm şeklinde servis edilen Falafel sıcak olarak tüketilmektedir. Falafel, donuk ürün olarak satışa sunulmaktadır.
Nohut (%80), su, un, kabartma tozu, susam, tuz, maydanoz, soğan, sarımsak, ayçiçek yağı, köri, zerdeçal, kekik, karbonat.
Buğday gluteni, susam içerir. İz miktarda ceviz ve soya proteini içerebilir.