BESİN DEĞERLERİ | 100g | %RA |
---|---|---|
Enerji (kj / kcal) | 1050 / 251 | 12 |
Yağ (g) | 13,8 | 13 |
Doymuş Yağ (g) | 4,2 | 18 |
Karbonhidrat (g) | 21,7 | 8 |
Şekerler (g) | 4,5 | 5 |
Protein (g) | 5 | 10 |
Tuz (g) | 0,5 | 8 |
Uf (g) | 5,5 |
Kökeni Osmanlı mutfağına dayananYaprak Sarma’nın Emden versiyonu, asma yaprağının Türkiye’deki ana vatanı Tokat’ın kaliteli yaprakları ve Ege Bölgesi’ne ait zeytinyağıyla üretilmektedir. Geleneksel usulle %100 el yapımıyla hazırlanan zeytinyağlı yaprak sarmanın iç harcında pirinç başta olmak üzere soğan, baharat, kuş üzümü ve çeşitli baharatlar kullanılmaktadır. Donuk olarak üretilen ve soğuk tüketilen bir besin olan yaprak sarma, ulusal ve uluslararası ölçekte kabul gören damak tadı lezzetine göre özel olarak geliştirilmiştir.
Pirinç, Asma Yaprağı, Soğan, Ayçiçek Yağı, Zeytinyağı (%1,3), Kuş Üzümü, Tuz, Limon Suyu, Karabiber, Sumak, Şeker, Su, Yenibahar, Nane
İz miktarda buğday gluteni, kereviz, susam, soya, ceviz içerebilir