Mantarları ortadan kesip zeytinyağında 2 dk soteleyin
Yarım çay bardağı köftelik ince bulguru haşlayıp içine 1 tatlı kaşığı chiatohumu ve yeterince tuz ekleyin
Falafelleri5 dakairfryer’daısıtın
Kasenin en altına büyük bir kıvırcık yaprağını genişçe yayın, üzerine cihatohumlu bulguru ekleyin, kasenin diğer kenarlarına doğranmış kırmızı lahana, ayıklanmış beybiıpspanak, doamates, rendelenmiş havuç,, sotelenmiş mantar ve renkli sarı ve kırmızı domatesleri ortadan kesin havucu rendeleyin
Falafel Dürüm
İÇİNDEKİLER
4 adet EMDEN Falafel
Lavaş
3-4 yaprak göbek marul
Göbek
Roka / Nane
Maydanoz
Limon
Domates
Turşu
Salatalık/Turp
Arzuya göre Humus Sos veya BurgerSosu
Tuz
Pulbiber
Nasıl hazırlanır?
Donuk olarak çıkardığınız 4 adet Falafel’i, Airfrey– Havalı Fritöz ya da fırında 180℃’de 5-6 dakika ısıtınız.
Lavaşın üstüne sırasıyla; ayıklayıp doğradığınız göbek marul, maydanoz, nane, turşu ve domatesi diziniz.
Daha sonra sebzelerin üzerine limon sıkın, kullanmak istediğiniz sosları, tuz ve pul biberi ilave ederek lavaşı rulo halinde sarınız.
Falafel Burger
İÇİNDEKİLER
2 adet EMDEN Falafel
2 adet hamburger ekmeği
2 yemek kaşığı mayonez ya da ketçap
1 adet domates
1 yaprak göbek marul
Arzuya göre cheddarpeyniri
Nasıl Hazırlanır?
Domatesleri ikiye bölünüz.
Domates, marul ve soslarınızı hamburger ekmeğinize yerleştiriniz.
Donuk olarak çıkardığınız 4 adet Falafel’i, Airfrey– Havalı Fritöz ya da fırında 180℃’de 5-6 dakika ısıtınız.
Falafellerinkızarmasına yakın, bir yüzüne dilim cheddarpeyniri ekleyerek lezzeti arttırınız.
Son olarak pişirdiğiniz falafellerihamburger ekmeğine yerleştiriniz.